Mindennapi tippek az izzadság ellen

dezodorIgen kellemetlen dolog az izzadás, amit izzadságszag követ és szúrós tekintetek. Pedig izzadni természetes dolog, sőt nagyon fontos a szervezetünk méregtelenítéséhez is. Egyszerű lépésekkel azonban csökkenthető az izzadás mennyisége és növelhető a kényelmi szinted. Itt van néhány módszer, hogy megbirkózz a túlzott izzadással az edzőteremben, a munkában, és mindenhol, akárhova is mész.

 

Ha súlyosan izzadsz, akkor érdemesebb nagyobb hatásfokú izzadásgátlóra váltanod. ezeket megtalálod a bioboltokban, de a patikákban is vannak gyógyszerek az erős izzadás megszüntetésére. 

A dezodor hatásfoka is változó. Legjobban éjszaka funkcionálnak, mivel az aktív összetevők ilyenkor képesek eljutni az izzadságmirigyekig. Ha reggel használod, amikor az izzadás mértéke tipikusan magasabb, elmossa a hatóanyagot.

Mentsd meg a bőröd. Ha este használod a dezodort szintén csökkented a bőr irritáció esélyét, és sokkal „hűségesebben” használod majd.

Ha kondizmi nmész, akkor válassz szellős és könnyű anyagokat, melyek nem tartják meg az izzadságot és így nem okoznak foltokat a ruhákon. Vásárolj légáteresztő sportruházatot, melyek felszívják a nedvességet. Használj olyan hintőporokat, melyek csökkentik a lábak izzadását, így a lábad nem fogja akadályozni az edzésedet.

A munkabeli izzadás elkerülhető, ha mindig magadnál tartos a dezodorod és nap közben újra és újra előveszed azt. Ha a ruha alatt nedvszívó toppot viselsz, akkor az felszíva az izzadságot. Tarts a zsebedben zsebkendőt. Ha tartasz egyet a zsebedben vagy pénztárcádban, letörölheted vele a túl sok izzadságot a homlokodról, kezedről. Kerüld a fűszeres ebédeket. Bizonyos ételek, mint a csípős paprika befolyásolhatják az izzadság kiválasztását. Más ételek, mint a hagyma, fokhagyma, büdösebbé tehetik izzadságodat. Tehát mindegy mennyire finom az a csípős nachos szósz, próbáld elkerülni.

A megfelelő ruhaválasztás is segíthet az izzadás leküzdésében. Válasszunk nedvszívó pamut ruhákat. Legyünk tisztában azzal, hogy a fehér színű ruhák több izzadságot mutatnak, így ezeket jobb kerülni. Viseljünk szellős lábbeliket.