Készíts dezodort otthon!

 

dezodorHa a biodezodorok mellett szeretnénk valami igazán különlegeset tenni, akkor készítsük el mi magunk saját izzadásgátlónkat. Többféle recept kínálkozik erre és egyébként kedvünkre kísérletezgethetünk is, hogy megtaláljuk a személyiségünkhöz legjobban passzoló illatot. Mi most bemutatunk néhány “receptet”, melyek segíthetnek az indulásban. Nem boszorkányság, hiszen ezeket az izzadásgátlókat Te is könnyen elkészítheted. Nincs más dolgod, mint a hozzávalókat egy gyógynövényboltból vagy bioboltból beszerezni, ezután az adott mennyiségeket összekeverni. Felvitelükhöz mindössze egy pamutlabdára lesz szükséged. Kis üvegcsékbe töltve kiváló és egészséges ajándék is lehet!

 

Varázsmogyoró és teafa dezodor

10 csepp teafa illóolajat és 20 ml varázsmogyoró (más néven boszorkánymogyoró) kivonatot összekeverünk.

 

Ken Dezodora

20 ml boszorkánymogyoró kivonat, 8 csepp levendulás illóolaj, 4 csepp rózsás illóolaj, 2 csepp pacsulis (ez egy növény) illóolaj szükséges ehhez a dezodorhoz. Itt is csak annyit kell tennünk, hogy a megfelelő mennyiségben kiadagolt olajokat összetöltjük.

 

Fás Dezodor

1/4 csésze 80%-os vodka, 1/4 csésze desztillált víz, 10 csepp teafaolaj, 16 csepp cédrusfa illóolaj, 20 csepp szantálfa illóolaj kell ehhez a keverékhez. Arra vigyázzunk, hogy ha a bőrünk érzékeny az alkoholra, akkor ezt a keveréket semmiképpen se kenjük a bőrünkre, mert kipirosodhat.

 

Egzotikus Dezodor

1/4 csésze 80%-os vodka, 1/4 csésze desztillált víz, 10 csepp genariumos illóolaj, 10 csepp pacsulis illóolaj, 15 csepp levendulás illóolaj összekeveréséből születik meg ez az illat. Figyeljünk arra, hogy ez a dezodor is alkoholos lesz, ami bőrpirosodást okozhat az arra érzékenyeknél.

 

Krémes dezodor

Keverjünk össze 30 gramm szódabikarbónát, 5 gramm kukoricalisztet, 5 gramm fehér agyagot. Olvasszunk fel 15 gramm kakaóvajat és fokozatosan adagoljuk hozzá az összekevert porokat. 3-5 csepp teafaolajjal illatosítsuk. Ha van üres dezodoros tégelyünk (amit vissze felé is lehet csavarni!!), töltsük bele. Ha nincs, keressünk neki egy tartót, béleljük ki folpack-kal, és öntsük bele. Ha megszilárdult, a fólia segítségével kiemelhetjük, és pont passzolni fog a tartójába.